„Атанас Манчев” спечели „Нестинарка”
„Атанас Манчев” спечели „Нестинарка” / Пресцентър

Ансамбъл „Атанас Манчев” към Народно читалище „Пробуда-1880” ще получи престижната награда „Нестинарка”, на тазгодишния Международен фолклорен фестивал в Бургас. Та се присъжда за изключителен принос в областта на българското фолклорно пеене и танцово изкуство, за заслуги в популяризирането и утвърждаването на българското народно творчество. Това беше решено на специален експертен съвет, който заседава в нашия град. Ето неговият състав:

Председател - проф. д-р Костадин Михайлов Бураджиев, преподавател по дирижиране и главен диригент на "Академичен народен хор" - Пловдив; членове - Любчо Стефанов Василев /зам.-председател на "Съюз на българските музикални и танцови дейци", директор и главен художествен ръководител на ПФА "Мизия" - Търговище/, Марио Койчев Егов /главен художествен ръководител на ПФА "Странджа" - Бургас/, Атанас Николов Чолаков /главен художествен ръководител на Ансамбъл "Пазарджик"/.

Ансамбъл "Атанас Манчев" тази година отбеляза своя седемдесети рожден ден. Той е наследник на Ансамбъл за песни и танци "Атанас Манчев", създаден от група ентусиасти през 1945 година.