Арменец е стрелял в Слънчев бряг
Арменец е стрелял в Слънчев бряг / shutterstock.com

Арменец на 28 години е стрелял с газов пистолет, по време на скандала в Слънчев бряг, след който има петима задържани в ареста. Свадата избухнала до хотел „Кокиче". Иззети са записи от видеокамери в района и са разпитани очевидци, за установяване на причината за нея. Арменецът притежава паспорт от Руската Федерация, но има статут на постоянно пребиваващ у нас в Пловдив. Той бил с друг гражданин на Армения, на 36 години.

След тяхното задържане до ресторант „Каручката", в джипа с който се придвижвали бил намерен законно притежаван от по-младия чужденец газов пистолет. Именно той спрелял с оръжието по време на скандала. Ответни изстрели е нямало. Другата страна на спора са три момчета и едно момиче от Димитровград.

Те са на 19 и 20- годишна възраст, работят на различни търговски обекти в Слънчев бряг. В хода на процесуално-следствените действия квартирата им била претърсена и при обиска били открити няколко плика с канабис, с общо тегло 70-80 грама. Затова е образувано бързо полицейско производство срещу едното момче.