Аргир Бояджиев уволнен от пристанището, на негово място – приближен на служебните министри
Аргир Бояджиев уволнен от пристанището, на негово място – приближен на служебните министри / Веселин Максимов

Аргир Бояджиев, член на Съвета на директорите на „Пристанище Бургас” ЕАД и знаково лице в БСП Бургас, е бил уволнен от своя пост късно снощи. На негово място е назначен Иван Капитанов, бивш съдружник на служебния министър на финансите Румен Порожанов и на служебния министър на земеделието Васил Грудев. Предстои Съветът на директорите да избере и нов изпълнителен директор на дружеството.

Справка сочи, че Иван Капитанов е завършил "Икономика и управление на индустрията" в Университета за национално и световно стопанство, от 2002 до 2011 година е експерт в дирекция "Финанси на реалния сектор" в Министерство на финансите, а след това - заместник-изпълнителен директор на Държавен Фонд "Земеделие". От Транспортното министерство твърдят, че Капитанов е доказан експерт във финансово-икономически анализи и неговата експертиза и опит ще бъдат от полза в управлението на „Пристанище Бургас” ЕАД.

Преди да влязат в служебния кабинет на премиера Георги Близнашки, финансовият министър Румен Порожанов, земеделският министър Васил Грудев и Иван Капитанов, по това време началник кабинет на агроминистерството Иван Капитанов са били съдружници в неправителствената организация „Сдружение Център за стратегически анализи, финансиране и европейски фондове”. Председател на дружеството е бил Порожанов, а двамата му заместници – Грудев и Капитанов. То е било регистрирано през февруари тази година.