/ Дарик Бургас
Наказание „лишаване от свобода“ в размер на 13 години и 4 месеца при първоначален „строг“ режим ще изтърпи Ремзи Мустафа, който миналата година уби с камък в главата 75- годишния Хака Али Халил от село Люляково, Руенска община.
 
Апелативният съд в Бургас измени присъдата на окръжните магистрати, като увеличи наложеното наказание с година и половина и я отмени в частта, с която е постановено подсъдимият да изтърпи наказанието в затвор. Мустафа е осъден на заплати на съпругата на убития 110 000 лева.
 
Двете съдебни инстанции признаха, че на 10 март 2016 година, в местността „Миризливата чешма“, на седем километра от Айтос, при условията на опасен рецидив и с особена жестокост (повече от четири удара в главата) умишлено умъртвил Хака Али Халил.
 
Престъплението е извършено по време на домашен отпуск на Мустафа от варненския затвор. Ремзи Мустафа има предходни осъждания за изнасилване, грабеж, кражба и измама. Личността на подсъдимия, правилно оценена като такава с висока степен на обществена опасност, изисква по-високо по размер наказание, се казва в решението на втората инстанция.