Ангел Христев замени отвлечения Стоян Стоянов
Ангел Христев замени отвлечения Стоян Стоянов / netinfo

Ангел Христев - съдружникът на безследно изчезналия бизнесмен Стоян Стоянов поема временно управлението на “Гранити” –стана ясно от съобщение на пресслужбата на фирмата.

До момента все още няма установен контакт с отвлечения. Никой от евентуалните похитители не е търсил партньорите или близките на Стоя Стоянов с искане за откуп.

Ангел Христев е на 41 год. инженер физик и е в търговията със строителни материали от 1995 год.

Ето и официалното изявление.

Временно изпълняващият длъжността управител на „Гранити”, както и всички негови колеги изразяват своето дълбоко безпокойство от изчезването на инж. Стоян Стоянов и липсата на всякаква информация за него вече повече от три денонощия. Това е прецедент, който изпълва всички, които го познават и работят с него с огромна тревога.

Колективът на „Гранити” ООД не престава да вярва инж. Стоянов да е жив и здрав и в благополучен изход, който да доведе до неговото откриване. Ръководството на компанията разчита на органите на МВР, както и на всички отговорни институции в Република България да установят своевременно какво се е случило с техния колега.

Стоян Стоянов е единствен родител, отговорен баща на осемгодишно дете и никога не би допуснал да остави в безпокойство и неведение близките си. Никога досега той не е имал отклонения от служебните си ангажименти. Колегите му са категорични, че подобно безследно изчезване е абсолютно недопустимо в една демократична страна, приела европейските стандарти за гражданско общество.

Дейността на ръководеното от инж. Стоянов дружество е в съгласие с всички изисквания и разпоредби на закона. Фирмата е един от най-големите данъкоплатци в община Бургас, само за 2007година платените данъци на дружеството са 780000 лв. Наскоро „Гранити” бе отличена с приз за най-динамично развиваща се компания. Предприятието е с голямо икономическо и социално значение и реализира различни инициативи в полза на обществеността. Инж. Стоян Стоянов изчезна в един напрегнат за компанията момент, когато търговския сезон навлиза в разгара си и предстои разширяване на инвестиционната дейност.

Въпреки шока, от днес е възстановен нормалния ритъм на работа в складовите бази на „Гранити”. Продължават доставките до клиентите на дружеството, както и всички планирани дейности с контрагенти и партньори. Търговската и социална политика на компанията се запазват, както до момента. От вторник „Гранити” ще участва със собствен щанд в строителното изложение в София Българската строителна седмица, в която се предлагат най-актуалните решения в областта на строителството и строителните материали.