Нови пътища в община Средец става кауза
Нови пътища в община Средец става кауза / netinfo

Средец ще посрещне пролетта с поредица от прояви, посветени на Лазаровден, Цветница и Великден. Сред най-ярките събития, в календара на общината ще бъде големият юбилей на емблематичния фестивал "Фолклорен венец Божура". В него ще вземат участие лауреати от любилейни издания. Събитието ще се проведе на 28 май в местността Божура край Средец.
Преди това обаче в общината предстои друга ку,лтурна проява "Цветница". Това е името на първия концерт от пролетната програма, в който ще участват ДФГ „Пъстроцветки“, ЖФГ „Странджанска огърлица“, ДЮТА „Искрици“, МБГ „Средец“, Танцов клуб „Веселие“, Яна Иванова . Организатори на събитието са Община Средец и НЧ “Пробуда-1897". Концертът ще започне в 11:00ч. на 9 април /неделя/в градинката пред храм „Всех Святих“.
На 8 април към от 09:00 часа гражданите и гостите на града ще могат да видят на в градинката пред храм „Всех Святих“ обичая Лазаруване. В програмата са включени и поредица спортни събития. Със състезания и  занимателни игри ще бъде отбелязана и „Седмицата на гората“. Цялата програма, можете да видите ТУК