/ netinfo

Кметът на Поморие Иван Алексиев завежда дело срещу вицепремиера Валери Симеонов, след започналата проверка на спецпрокуратурата за длъжностно престъпление от страна на градоначалника, свързано с продажбата на общински терен на метри от морето. Пред „Дарик“ Алексиев обяви, че ще съди Симеонов за нанесени морални щети.

Припомняме, че в началото на февруари бургаската Окръжна прокуратура започна проверка след сигнал на вицепремиера за строителството на хотел на метри от емблематичните за Поморие Яворови скали.

На 19 март, тази година преписката на бургаските магистрати е изпратена по компетентност до Специализираната прокуратура, тъй като в Бургас открили нарушения на Закона за общинската собственост от страна на кмета на община Поморие. Ще бъде ли образувано досъдебно производство срещу Алексиев за незаконна продажба на общински терен, трябва да стане ясно до 19 април, тази година.

В същото време стана ясно, че новият собственик на имота до Яворовите скали завежда дело срещу администрацията в морския град, заради решението на Общинския съвет, с което строителството там е блокирано. Иван Алексиев заяви, че не се притеснява от проверката. Категоричен е, при продажбата е спазена буквата на закона.

"Според мен всичко стъпва на лични интереси, скрити зад обществени каузи. Единствения ми контакт с Валери Симеонов беше преди няколко години, когато изисках да бъдат вкопани кабелите на телевизията му, тоест да бъде спазен закона. Поисках среща с него, след като разбрах, че е подал сигнал срещу мен, но той не пожела да се срещнем. Затова ще заведа дело и ще поискам оставката му", коментира Алексиев.