/ БГНЕС, архив
В деня на изборите служителите от звено „Български документи за самоличност“ в Областна дирекция на МВР ще работят от 08.30 до 19.30 часа. Създадена е организация тези, които не притежават валидни документи, да имат възможност да упражнят правото си на глас.

ЦИК утвърди състава на РИК

В зависимост от конкретните нормативни изисквания, на граждани, подали вече заявление за нова лична карта, ще бъде ускорено издаването й или ще бъде издадено удостоверение за изгубен, откраднат, повреден, унищожен или с изтекъл срок на годност документ.

Партиите постигнаха съгласие за състава на Районната избирателна комисия

При невъзможност да бъде издадена нова лична карта до края на работния ден днес, по искане на гражданите, ще бъде издавано необходимото им удостоверение, с което да гласуват. Трябва да подадете лично искане: В Областна дирекция на МВР или съответното Районно управление до 25 май от 08.30 до 17.00 часа и на в самия изборен ден 26 май, от 08.30 до 19.00 часа.

Удостоверенията за упражняване на правото на глас в изборите за членове на Европейския парламент от Република България, се издават само след приемане на заявление за издаване на лична карта. Удостоверението се издава, за да послужи само пред секционната избирателна комисия и е валидно единствено и само за изборния ден 26 май.