Агресивният швед в ареста за три денонощия
Агресивният швед в ареста за три денонощия / sxc.hu

Шведският турист, който в края на миналата седмица извърши хулигански действия в неадекватно състояние в Слънчев бряг и след това премини паника на Летище Бургас, е задържан за три денонощия. След изтичане на този срок той ще бъде върнат в своята родина, с отделен полет

В петък шведът, настанен в Слънчев бряг, буйстваше на алея в комплекса, троши витрини и стъкла на павилион, което наложи неговото задържане. На следващия ден беше освободен и веднага направи скандал с туроператора, малко преди неговата група да си тръгне от почивка.

Заради това му беше отказано да бъде качен на автобуса и беше откаран с друг транспорт до Аерогара Бургас, за да бъде навреме за своя полет до град Малмьо. Заради неговото абсолютно неадекватно поведение, беше поискано съдействие от медицински екип на летището.

Лекарите прецениха, че той не е в състояние да пътува, беше му взета кръв за анализ за алкохол и наркотици и мъжът беше настанен в Бургаската болница. На излизане оттам шведът отново проявил силна агресия, държал се хулигански и това довело до решение на съда за три денонощия арест.