Адвокати: Низамов е чист
Адвокати: Низамов е чист / Станимир Димитров

Петър Низамов е с чисто съдебно минало, след като е реабилитиран през 2014 година. Това съобщиха неговите адвокати пред състав на Окръжен съд - Малко Търново, който днес гледа мярката за неотклонение на бургазлията. Двама са защитниците на Перата - един служебен и наетият Марин Пеев, който беше защитник на Динко от Ямбол, станал известен с акциите си по установяване на мигранти.

Пред съда Низамов заяви единствено, че иска по-лека мярка „домашен арест", като обясни, че има жена и дете, за които иска да се грижи. Според защитниците на Низамов, мъжът е с чисто съдебно минало, има постоянен арес , което е основание да се поиска по-лека мярка за неотклонение. Те подчертаха, че афганистанските граждани, задържани край Звездец, са нарушили закона като са преминали нелегално границата ни с Турция.

Според държавното обвинение обаче, въпреки ранния етап на разследването има достатъчно доказателства, които уличават Перата в извършването на тежко умишлено престъпление. От показанията на афганистанците станало ясно, че те са били завързани и заплашвани с ножове и пистолет.

Междувременно стана ясно, че делото срещу Петър Низамов, нашумял с видеоклипа си, в който залавя трима афганистанци, минава под специален надзор. Информацията съобщи апелативният прокурор на Бурга Любомир Петров. Процесът ще се води в Малко Търново.