80% от базата в Царево заета
80% от базата в Царево заета / netinfo

За бум на туристи и изключително голям интерес към почивки в Царево- отчитат от морската общината. До момента са заети 80 % от семейните хотели и всички хотели , приемащи организирани туристи с предварителен договор между туроператори и хотелиери. От 1 юли на 100 % са заети и хотелите, работещи с туристи на ТУИ -„Серенити бей” ,”Зебра”, „Царево плаза”, „Диана” и „Бела виста”, и резервациите за тях са до края на август.На територията на общината ТУИ обслужва с туристическа цел 1000 легла.

Все още свободни места могат да се намерят нв частните домове със стаи за гости, но така ще е до седмица-предупреждават от общината.

По последна информация всички обекти, предоставящи туристическа дейност и отговарящи на изискванията за предлагани туристически услуги, след 16 юли ще са на 100 % заети. Броят на нощувките от чужденци се е увеличил с 14 000, а на българите е намалял с 2000. Обикновено те пристигат след 16 юли и летуват докъм 20 август. Пиков за това туристическо лято отново ще бъде периодът 20 юли -18 август