56 неохраняеми ивици за сезона
56 неохраняеми ивици за сезона / Пресцентър

Неохраняемите плажове в област Бургас за сезон 2015 са 56. Броят им е по-голям от предходни години, защото някои от тях са разделени на части, за по-лесното намиране на техни стопани.

Сред тях са „Смриките“, „Иракли“, „Атанасовска коса“  без част 1, за която е намерен наемател, „Крайморие север“- части 1, 2, 3, „Малък оазис“- 1,2,3,4, „Царево север“ 1, 2 ,3, „Скалите“, „Липите“ и други.

В рамките на седмица и половина служители от областна администрация Бургас ще обходят ивиците в областта, за да поставят табели „Неохраняем плаж! Къпането забранено!“ и „Внимание! Неохраняем плаж!“

Обозначителните знаци са на три езика и ще бъдат поставени на видими места. Започват и проверки на единадесеттте плажа, които Областна управа е отдала под наем. Ще се следи за брой спасителни постове, медицинско обслужване, хигиена, свободна от такси зона и др.

И през Министерство на регионалното развитие провежда процедури за отдаване под наем - части 1, 2, 8 и 9 от „Европа“, „Поморие- север“, част от „Приморско-юг“, част 3 от „Ахелой- юг“.