5 златни медала за бургаските полицаи
5 златни медала за бургаските полицаи / netinfo

В традиционния турнир по джу джицу "Скопие Оупън", провел се преди дни в гр. Скопие, Република Македония, участваха 25 клуба от десет страни. Бургас бе представен от осем състезатели от Централен Полицейски Карате и Джу Джицу Клуб, които завоюваха 5 златни, 2 сребърни и 1 бронзов медал.
Безспорно впечатление направи представянето на Владимир Гайдаров и Димо Стоичков. Двамата състезатели за пореден път спечелиха златните медали в две възрастови групи в дисциплината Джу Джицу дуо система, а от своя страна Гайдаров спечели и първото място в дисциплината файтинг в категорията си. Така представителя на бургаския клуб стана единствения състезател на турнира с три златни медала.
При юношите в дисциплината файтинг Валентин Георгиев в категория до 60 кг. и Велико Ламбов в категория до 73 кг. стигнаха финала, но след оспорвани срещи останаха със сребърните медали. При мъжете в дисциплината Дуо сустема треньора на отбора Венилин Русинов заедно с Яни Русинов категорично завоюваха първото място. За тях това беше първо представяне в тази дисциплина.
В системата файтинг при най-тежките + 94 кг. състезателя на бургаския клуб Милен Джиналийски беше най-лек в категорията и след няколко тежки срещи се окичи с бронзовото отличие. В една от най-интересните категории на турнира до 94 кг. полицейският клуб имаше двама представители - Яни Русинов и националния състезател на България - Стоян Петков. След много силно представяне и неубедителни съдийски решения Яни Русинов остана на 4-то място.
От своя страна Стоян Петков безпроблемно се качи на 1 място на почетната стълбичка. За него това беше предпоследна проверка преди предстоящото в края на м. ноември Световно първенство по джу джицу в Полша, където очакванията за медал, завоюван от Петков са реални и големи.