43 тома материали срещу  наркогрупата на Митьо Очите
43 тома материали срещу наркогрупата на Митьо Очите / netinfo
Досъдебното производство среще несебърския бос ДимитърЖелязков Очите и групата му е приключило, съобщиха от прокуратурата. Материалите от разследването са събрани в 34 тома, а данните от СРСда описани в над 40 папки .От днес адвокатите на обвинеямите могат да се е запознаят с доказателствата по делото.

Димитър Желязков заедно с 12 от неговата наркогрупа е в ареста от 2-и април т.г. Обвинението срещу тях е за организиране на въоръжена престъпна група с цел разпространение на наркотици. Ако бъдат признати за виновни като ръководители на групата, Желязков и дясната му ръка Янко Гюров може да получат от 5 до 15 години затвор, а останалите членове на групата-от 3 до 8 години.

Очаква се към делото да бъдат привлечени и задържаните през октомври още шестима души, за които бе съобщено , че са работили на по-ниско ниво и са свързани с бригадата на Очите. При обиски в тях, в нарочно пригодени тайници и в жилищата им бяха намерени наркотици за над 25000 лв. и газови пистолети.

Откритото количество дрога се равнява на седмичния обем продажби, реализиран от несебърско-поморийската наркогрупата, заявиха от полицията.