2500 лв. за китарата на Пламен Ставрев
2500 лв. за китарата на Пламен Ставрев / Пламен Сивов

Над 500 бургазлии си спомниха с благодарност и любов за големия музикант Пламен Ставрев. На благотворителния концерт снощи в Дома на "Лукойл" не остана място от почитатели, приятели и близки на бургаския бард, който почина преди Коледа.
По време на концерта за 2500 лв. бе продадена една от любимите китари на Пламен Ставрев. Струнният инструмент вече е собственост на Стамат Барантиев, който притежава верига ресторанти в Бургас.
Над 20 изпълнители и музиканти се качиха на сцената по време на двучасовия сет. Специална песен посветена на Пламен Ставрев изпя Ваня Костова.
Данчо Караджов, Тони Димитрова, Стефан Диомов, група „Горещ пясък", „Петте сезона", Жан Шейтанов, дует „Бургас" подкрепиха със своите изпълнения семейството на бургаския музикант. Средствата от благотворителния концерт ще бъда за подпомагане на за съпругата на Пламен Пени и неговата болна 6-годишна дъщеря.
"Моето кафе вече няма да бъде същото и винаги ще горчи", развълнувано сподели Тони Димитрова, преди да изпее любимия си хит с Пламен Ставрев - "Чаша кафе"