18-годишен е открил предполагаемото тяло на изчезналата Валя
18-годишен е открил предполагаемото тяло на изчезналата Валя / netinfo

18-годишно момче от Бургас е сигнализирало за откритото до вълнолома на бургаското пристанище тяло на жена. Криминалистите, пристигнали на мястото, не могат да потвърдят, че трупът е на изчезналата 25-годишна медицинска сестра Валентина Иванова, която е обявена за издирване от 15 април.

Откритото до Пристанището тяло е откарано за аутопсия в катедра „Съдебна медицина" към МБАЛ - Бургас. Очаква се на 19 май да бъде дадена официална информация по случая.

Валентина Иванова от бургаския квартал Лозово изчезна безследно на 15 април в Морската градина.По информацията на полицията тя е видяна за последно тогава около 23:30 часа, когато таксиметров шофьор я оставил на входа на Морската градина.

Припомняме, че според част от разследващите не се касае за умишлено престъпление, вътрешен или външен трафик, а 90% било сигурно, че става въпрос за самоубийство, като вероятно Валентина е скочила в морето от Моста. Това потвърждавали и действията на общинските полицаи и на служителите на МВР, които обхождали района на Морската градина и на Моста с надеждата да открият тялото на младата жена.

Работата по случая на служителите от Второ районно управление на полицията в Бургас продължава.