10-метрова коледна елха грейна в Приморско
10-метрова коледна елха грейна в Приморско / netinfo

Навръх празника на рибарите, моряците и банкерите - Никулден грейна 10- метровата коледна елха в Приморско. С това морската община постави началото на Коледните и Новогодишни празници.
Стотици жители и гости на морския град се събраха пред сградата на общината, за да станат част от празничното настроение. Музикален поздрав към тях отправи Квартет „Китен", който повдигна градуса на публиката, а тя от своя страна бурно ги аплодира.
По традиция и тази година кметът на община Приморско д-р Димитър Германов отправи топли пожелания към своите съграждани. Градоначалникът поздрави всички именници и банкери. Последва дългоочакваният момент за най-малките жители на Общината, които с бенгалски огън в ръка направиха обратното броене и коледната елха грейна в приказни светлини. Това не бе единствената изненада за малчуганите. Празнична заря освети небето, а усмивките по лицата на хората допълниха празничната обстановка.
С богата програма ФА „Приморско" също се включи в празничната програма. След изпълненията си, самодейците, заедно с присъстващите на празника, извиха около коледния символ дълго българско хоро.