Звезден финал на фестивала „Blagoevgrad Blues&Jazz;”
Звезден финал на фестивала „Blagoevgrad Blues&Jazz;” / Снимка: Община Благоевград

Великите  музиканти Теодосий Спасов и Влатко Стефановски пресъздадоха на сцената на „Blagoevgrad Blues&Jazz” най-хубавите си балкански приказки. Те бяха претворени в етно джаз, който завладя зрителите в препълнената зала „Орфей”. Тя се оказа тясна да побере всички, които искат да се докоснат до магията на двамата виртуози от България и Северна Македония. Теодосий и Влатко изпълниха вечни и обичани народни македонски песни, които бяха аранжирани в характерния за двамата магьосници стил. „Македонско девойче”, Йовано, Йованке” буквално изправиха на крака публиката. Музикантите представиха за първи път пред зрителите най-новата си музикална пиеса „Дунав блус”.
 

Звезден финал на фестивала Blagoevgrad Blues&Jazz;
Снимка: Община Благоевград

За втори пореден път на „Blagoevgrad Blues&Jazz” Влатко Стефановски пренесе ценителите на тази музикав тайните на своя хит „Бел кон”. Той и Теодосий Спасов бяха викани няколко пъти на бис от публиката, която трудно се раздели с тях.

Триото на Живко Петров очарова публиката със своята пиеса „Един ден в Благоевград”, посветена на града домакин на уникалния международен музикален фестивал.
 

Звезден финал на фестивала Blagoevgrad Blues&Jazz;
Снимка: Община Благоевград

Джаз певицата Хилда Казасян направи финала на третата фестивална вечер изключително силен със своите невероятни изпълнения. Тя се качи на сцената заедно със своя музикален гуру Христо Йоцов и с Биг бенд-Благоевград. „Благодаря от цялата си душа на община Благоевград за поканата. Щастлива съм, че съм тук, където е един от най-добрите бендове в България”, сподели тя.

Звездното присъствие на тазгодишното пето юбилейно издание „Blagoevgrad Blues&Jazz” го превърна в запазена и разпознаваема марка на музикалната сцена в страната. Многобройната публика вдъхнови допълнително участниците, които изляха душата си на сцената. Фестивалът безспорно е един от най-успешните културни проекти на община Благоевград, който ценителите на блуса и джаза припознават и обичат.