„Зонта” действа в полза на МБАЛ Благоевград
„Зонта” действа в полза на МБАЛ Благоевград / netinfo

“Зонта клуб Света София”, част от веригата на дамската организация Зонта интернешънъл, проведе благотворителна вечер по случай 21 ноември – Денят на Младежта и Християнското семейство.

От продажби на детски коледни картички, новогодишни играчки, книги и българска музика бяха събрани 2362,52 лева. Всички средства от благотворителната томбола и от продажбите са предназначени за закупуване на перфузори за детското отделение на МБАЛ Благоевград. Перфузионните помпи представляват спринцовки-помпи за подаване на малки обеми лекарствени разтвори с ежедневно приложение в педиатрията и неонатологията.

Тържеството беше уважено от заместник-министъра на здравеопазването д-р Матей Матеев, главният лекар на болницата в Благоевград, завеждащата на детското отделение д-р Чакалска, както и главната сестра на МБАЛ Благоевград Маргарита Бербатова – майка на известния наш футболист Димитър Бербатов.

Министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова отправи поздравителен адрес, а всички присъстващи звезди на нашата естрада и шоу Силвия Кацарова, Мая Нешкова, Алекс от “Сървайвър БГ”, актьорът Андрей Баташов подкрепиха инициативата с лични дарения. Петя Буюкливеа загря публиката с няколко импровизирани изпълнения и така продажбите на добротворителното тържество и търга тръгнаха по-леко.

„Зонта клуб Света София” обединява изявени жени в своите професии, които работят за повишаване на статуса на жените в обществото, за детското здравеопазване и против трафика на хора. Сред членките на клуба са д-р Павлета Табакова, изявен специалист в областта на безплодието, д-р Антония Григорова, издател на сп. “9 месеца”, Мария Стефанова член на СЕМ, Ана Мария Тонкова – музикален директор на БГ радио, адвокати, архитекти бизнес дами.