Златар плаши със самоубийство заради конфискувани безценни антики
Златар плаши със самоубийство заради конфискувани безценни антики / Снимка: Дарик - Благоевград

Благоевградчанинът Георги Ангелов, известен като Жоро Златаря, зяви пред Дарик радио, че ще се самоубие заради конфискувани му безценни антични монети и артефакти.

Преди дни прокуратурата в Благоевград е издала постановление за отнемане в полза на държавата на 13 000 монети и други около 1300 антични предмети.

На 30 август 2007 година, по време на акция на антимафиотите в Благоевград, в дома на Георги Ангелов били открити и иззети колекционерските му сбирки, по-голяма част от които получил като наследство от своя баща.

След близо две години разследване, прокуратурата в Благоевград е постановила, че срещу Георги Ангелов няма да бъде образувано наказателно съдебно преследване, но въпреки този факт, монетите и вещите му ще бъдат конфискувани.

"Ще сложа край на живота си, ако държавата ми отнеме колекцията, която за мен е безценна, независимо, че експерти са оценили антиките ми са за 89 000 лева", заяви през сълзи известният в Благоевград златар-Георги Ангелов.

  "Вече две години антиките ми уж са на отговорно пазене, но преди няколко вечери видях в интернет-сайт на известния експерт Иля Прокопов снимани и явно предложени за сделка част от моите монети", изтъкна Георги Ангелов.

Интервю с Георги Ангелов чуй в прикачения звуков файл.