Банско посреща световния елит в сноуборда
Банско посреща световния елит в сноуборда / Снимка: Община Банско
Зимният курорт Банско е готов да приеме световния елит в сноуборда, това заяви маркетинг-директорът на ски зона „ Банско” Иван Обрейков.

Трасетата по пистите са в отлично състояние за посрещането на трите старта - паралелен слалом, паралелен гигантски слалом и бордъркрос в дните от 3 до 5 февруари. Обрейков уточни, че  от вчера състезателите провеждат тренировките си. На 2 февруари е квалификацията в спринткроса, а състезанието при мъжете и жените е на 4 февруари.

Интересът към спортното събитие е изключително голям. Около 200 състезатели ще се включат в състезанията при мъжете и при жените в двете дисциплини. Страната ни ще бъде представена от носителя на Световната купа Радослав Янков, петата от олимпиадата в Сочи Александра Жекова и Теодора Пенчева.

Очакват се  10 000 души да окупират Бъндеришка поляна в дните на състезанията, като за гостите вече е изградена и специална Фън зона. Предвидени са и много забавления за феновете извън състезателната програма.

Българската федерация по ски и домакините от „ Юлен” обявиха свободен вход на трибуната и финалната зона за състезанията. Необходимо е само да си закупят билет за кабинковата въжена линия или да притежават валидна лифт карта. В предвид очаквания зрителски интерес ще има и паралелна микробусна линия  от Банско до Бъндеришка поляна. Тя също ще се ползва безплатно от феновете на белите спортове с валидни билети за лифта или карти за ски зоната.

Десетки телевизии ще излъчват директно дебюта на Банско в Световната купа по сноуборд.