Журналист уличи телефонен измамник
Журналист уличи телефонен измамник / Дарик Благоевград, Любима Калпачка

Николай Илиев от Петрич, уличен в телефонна измама от благоевградския журналист Ирина Жерева, е подсъдим за две телефонни измами. Младият мъж осъществил престъпленията, представяйки се за адвокат Марин Марковски от София и за дознател Петров от МВР.

Николай Илиев бе задържан преди месеци от благоевградските криминалисти. Часове преди да го арестуват, той се обадил по домашния телефон на телевизионерката Ирина Жерева, като се представил за адвокат Марковски.

Николай поискал от Ирина 40 000 лева, за да изкара от ареста сина й, който "сгазил" с колата си 11-годишно дете. Жерева влязла в роля и веднага уговорила среща за предаване на исканата сума на "Моста на въздишките" в центъра на Благоевград, но преди това дала сигнал в полицията.

Преди неуспешната измама Николай Илиев взел 1500 лева от благоевградчанката Добринка Мурджова. По същата схема по телефона той се представил за разследващ полицай Петров. Потърсил 15 000 лева, но възрастната жена разтревожена му заявила, че не разполага с такива средства. Парите Мурджова дала в района на Камерната опера в Благоевград.

Наказателният процес срещу Николай Илиев бе отложен днес от благоевградските магистрати, тъй като не се яви упълномощен от него адвокат.