Жители на Блатска протестират срещу преминаването на камиони през селото им
Жители на Блатска протестират срещу преминаването на камиони през селото им / netinfo
Около 30 жители на хаджидимовското село Блатска блокираха днес две улици в селото, през които преминават тежкотоварни автомобили с инертни материали. Дълго време от коритото на река Места в землището на Блатска, се добиват инертни материали.

Те се извозват с тежкотоварни автомобили, с тегло над 40 тона. Улиците, през които преминават автомобилите, се разбиват и пропадат. Тръбите не могат да издържат на големите натоварвания.

По тази причина вече за втори път се подменя канализационната мрежа в участъка. Къщите в района са се напукват. Движението на леки автомобили е затруднено поради огромните ями.

При сухо време от товарните коли се вдига много прах, който жителите вдишват. Хората са притеснени най-вече за живота и здравето на децата, които играят на двете улици, през които минават камионите.

С днешните протестни действия, жителите на Блатска се надяват да бъдат чути от местното ръководство и от всички, от които зависи да бъде направен обходен път за тежкотоварните камиони. Те са твърдо решени протестните им действия да продължат до окончателно решаване на проблема.