Жена с олигофрения, измамена четири пъти от лихвар
Жена с олигофрения, измамена четири пъти от лихвар / Снимка: Дарик - Благоевград

Димитринка Тичева от Благоевград, която е с диагноза олигофрения, е измамена от местен бизнесмен с незаконно подписани договори за заем и запис на заповеди. Димитринка е въвеждана системно в заблуждение от собственика на магазин за цветя в Благоевград - Кирил Анастасов, известен с прякора Балтако.

Майката на 30-годишната Димитринка - Цветанка Павлова, съобщи пред Дарик, че за по-малко от 10 месеца, болната й дъщеря четири пъти е водена от Кирил Анастасов в две нотариални кантори в областния център, където е подписвала документите.

От месец март миналата година, досега, Димитринка Тичева е поставила със знанието на нотариусите Аврамова и Голомехова, подписи върху документи, според които дължи на Кирил Анастасов над 55 000 лева, каза майката й Цветанка Павлова.

Преди половин година Павлова и наетият от нея адвокат Марио Биков са депозирали жалби в прокуратурата в Благоевград, но държавните обвинители до този момент не са предприели никакви действия по разследване на случая. Бабата на болната Димитринка - Велика Павлова, също се оплаквала в полицейското управление, но резултат няма, плаче 75-годишната жена.

Кредиторът на Димитринка - Кирил Анастасов е предприел процедури в съда за принудително вземане на сумите, чрез публична продан на семейната къща на Павлови, която се намира в широкия център на Благоевград, коментира адвокат Марио Биков.

Майката и бабата на Димитринка, са категорични, че Кирил Анастасов й е давал дребни парични суми, но по документи излиза, че болната жена е получила на четири транша сума над 55 000 лева.

Повече по случая чуй от адвокат Марио Биков в звуковия файл.