Затвориха ясла Кокиче в Еленово
Затвориха ясла Кокиче в Еленово / снимка: Дарик-Благоевград, Елина Христова

Заради липса на регламентирано складово помещение за съхранение на хранителните продукти Дневна детска ясла 12 "Кокиче", която се намира в благоевгардския квартал "Еленово", е спряна от експлоатация.

При извършена проверка по детски градини за качеството на храните служителите на РВМС и РИОКОЗ са установили, че в детското заведение няма складово помещение, където да се съхраняват стоките съгласно наредба номер 26, съобщиха за Дарик от Министерството на здравеопазването.

140 кг храни от животински произход са открити в детски градини от цялата страна и са бракувани от ДВСК. Това съобщи министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов, след като заедно с кмета на София Йорданка Фандъкова провериха какво ядат децата в столичната детска градина „Веселина" и не установиха нередности.

Бракуваните храни са били с изтекъл срок на годност и без етикети, добави министърът. След проверките в общо 1551 обекта са съставени 216 предписания за отстранявне на нередности и 44 акта за административни нарушения.