Затвориха опасен мост
Затвориха опасен мост / Дарик - Благоевград

Поради строителни и ремонтни дейности мостът на река Струма, между Струмяни и Микрево, бе затворен за превозни средства днес.

Ще се пропускат само пешеходци. Обходните маршрути са през Драката-Вълково-Сандански и Горна Крушица-Кресна, информираха от кметската администрация в Струмяни.

Мостът над река Струма е опасен, има предпоставки за рухване. С цел предотвратяване на евентуални инциденти, застрашаващи живота на превозвачите и хората, кметът на общината Емил Илиев алармира  "Пътна ифраструктура".

Строителните дейности се финансират от агенцията и се изпълняват от благоевградската фирма "Благоустройствени строежи" и санданската "Бетон".

"Всички мостове и коритата на реките в общината  са почистени и са в готовност за есенно-зимния сезон. Съвсем наскоро приключи ремонтът  и на моста на село Добри лаки. Въпреки тежкото икономическо състояние на общината, заделихме средства, за да предотвратим нежелани последствия", коментира кметът на Струмяни Емил Илиев.

Ремонтните дейности на съоръжението включват укрепване на основните носещи колони, които са ерозирали от водата. Строителите обещават ремонтните дейности да приключат в срок, за да не затрудняват комуникацията между селищата в община Струмяни.