Затвор за нелегален добив на баластра
Затвор за нелегален добив на баластра / Дарик - Благоевград, Любима Калпачка
Затвор за нелегален добив на баластра
57322
Затвор за нелегален добив на баластра
  • Затвор за нелегален добив на баластра

Добивът на баластра от коритата на реките на територията на цялата страна ще бъде забранен с поправки в Закона за водите, каза в интервю за Дарик радио депутатът от ГЕРБ Георги Андонов.

Решението е одобрено от министъра на околната среда и водите Нона Караджова след среща с Андонов в края на миналата седмица. Двамата са дискутирали още да бъдат приети и поправки в Наказателния кодекс, с които да се криминализира незаконният добив на инертни материали от коритата на реките, а нарушителите да подлежат на глоби от 10 до 50 хиляди лева и затвор от 1 до 6 години.

Очаква се поправките да бъдат внесени в комисия в следващите две до три седмици, съобщи Георги Андонов.

Андонов ще предложи да бъде иницииран референдум, с който жителите на Гоце Делчев да дадат своето мнение за строежа на втора джамия на територията на града.

"След непоследователното и некоректно поведение на кмета Москов по този въпрос и след нагнетеното медийно и обществено напрежение по темата, предлагам въпросът да бъде поставен за честно обсъждане очи в очи с жителите на община Гоце Делчев", заяви Георги Андонов.

Депутатът Андонов пожела успех и отново декларира пълната си подкрепа за кандидата на ГЕРБ Венцислав Шишков за кметския пост в село Туховище, който следващата неделя отново ще се яви на балотаж. На първи тур той получи равен брой гласове с кандидата за кмет от ДПС.

Интервю с Георги Андонов чуйте в звуковия файл