Затварят за месец 14-ти полк
Затварят за месец 14-ти полк / netinfo

На 7 август се затваря за движение на моторно-превозни средства една от най-натоварените улици в Благоевград - "14-ти полк", свързваща кварталите "Еленово", "Орлова чука", "Ален мак", "Бялата висота" и село Изгрев с централната градска част. Спирането на трафика е за един месец. През този период ще бъдат изградени две кръгови кръстовища, едното - на улиците "14-ти полк", "Александър Стамболийски" и "Джеймс Баучер, под бившата казарма и второто - в района на бившия Завод за механични конструкции", на улиците "Свобода" и "Симеон Радев".

Кръговите кръстовища са заложени в програмата на Общинската администрация в Благоевград за оптимизиране и безопасност на движението. Въвеждат се алтернативни маршрути за движение на автобуси и автомобили по съответните пътни артерии, съгласувани с органите на КАТ "Пътна полиция". Градските автобуси ще преминават по улица "Полковник Дрангов" и улица "Рила", съобщават от Общинската администрация.

За срок от един месец се закриват автобусните спирки по линии номер 7, 10 и 5. Откриват се нови спирки на улица "Полковник Дрангов", при кръстовището с улица "Балкан" и в двете посоки. Администрацията на кмета Костадин Паскалев е отпечатала брошури с подробна информация за въведените временни промени на движението за улеснение на гражданите и гостите на града.

Във връзка с изграждането на кръстовища за кръгово движение на ул. ‘”14 полк” с ул. “Ал. Стамболийски” и ул. “Дж. Баучер”, и ул. “14 полк” с ул. “Свобода” и ул. “С. Радев” за периода от 7.08.2010 г. /събота/ до 6.09.2010 г. /понеделник/ се въвеждат следните ПРОМЕНИ В ДВИЖЕНИЕТО на автомобилите и автобусите от градския транспорт


ЗАТВАРЯТ СЕ ЗА ДВИЖЕНИЕ:
ул. “14 ПОЛК” в участъка от пазара до ЗМК.
ул. “Зарево”, ул. “Чаталджа” и ул. “Свобода” в участъците от  ул. “14 полк” до ул. “Полк. Дрангов”.
АЛТЕРНАТИВЕН МАРШРУТ ЗА ДВИЖЕНИЕ:
ул. “Ал. Стамболийски”, ул. “Полк. Дрангов” , ул. “Рила”.


ЗАКРИВАТ СЕ АВТОБУСНИ ЛИНИИ № 7 и № 10
ПРОМЕНЯТ СЕ МАРШРУТИТЕ на автобусни линии, както следва:
линия № 1- с. Изгрев, Десети микрорайон - 1, Десети микрорайон – 2, Професионална гимназия по икономика “Иван Илиев”, ул. “Астра”, ул. “П.  Яворов”,  бул. “Св. Д. Солунски” и от Търговия на едро по досегашния маршрут.
линии № 2 и № 5 - “База градски транспорт”, ул. “Рила”, ул. “Г. Андрейчин”, ул. “Полк. Дрангов”, ул. “Ал. Стамболийски”, Джамията и от бул. “Св. Св. Кирил и Методий” по досегашните маршрути.


ЗАКРИВАТ СЕ автобусни спирки:
- за линия № 1 –  ЗМКЕТ, 14-ти полк и Пазара /в двете посоки/
- за  линия № 2 – ЗМКЕТ и 14 –ти полк /в двете посоки/
- за линия № 5 – ЗМКЕТ, 14-ти полк, Пазара и Мелник /в двете посоки/
ОТКРИВАТ СЕ НОВИ АВТОБУСНИ СПИРКИ на ул. “Полк. Дрангов” при кръстовището с ул. Балкан” /в двете посоки/.