Застудява
Застудява / снимка: Дарик - Благоевград, Елина Христова, архив

Прогноза за 20 януари, четвъртък

През следващото денонощие от северозапад ще се заоблачи, отначало облачността ще е висока, но през деня тя ще се вплътнява и увеличава. Мъгливото време на места в низините ще се задържи. В крайните северозападни райони е възможно да преръмява. Минимални температури - между минус 2 и 3 градуса. В София - около минус 1 градус.

Дневните температури в западната и централната част на Дунавската равнина ще са най-ниски - едва 2-3 градуса, в останалите райони от страната ще са предимно между 4 и 9 градуса. В София - около 6 градуса. Над Черноморието също ще се заоблачи. В отделни райони ще има условия за намалена видимост. Ще духа съвсем слаб югоизточен вятър. Максимални температури на въздуха - до 7-9 градуса. Температурата на морската вода е около 7 градуса. Вълнението на морето по крайбрежието ще бъде предимно 1 бал.

Над планините облачността ще се увеличи. Вятърът ще е от запад-югозапад, предимно умерен. Максимална температура на 1200 метра - около 5 градуса, на 2000 метра - около минус 2 градуса.

Подробна прогноза за времето във всички населени места в България за днес и за следващите 10 дни четете на Vremeto.bg