Започва “Блус и Джаз” фестивал в Благоевград
Започва “Блус и Джаз” фестивал в Благоевград / Дарик - Благоевград

Първият по рода си „Блус и Джаз” фестивал ще се проведе в Благоевград. Събитието ще бъде в рамките на два дни - 27 и 28 март. Сред участниците в него са Васко Кръпката, Васил Петрoв, финландецът Ееро Турка, Стефка Оникян и „Delta Roosters".

Първата вечер от „Блус и Джаз фестивал „- Благоевград 2015 е посветена на почитателите на блуса. На 27 март, на последния етаж на един от търговските центрове в града от 20.00 часа на една сцена ще излязат финландецът Ееро Турка и Драган Милев- Дари„Delta Roosters” и Подуене блус бенд.

Втората фестивална вечер ще бъде открита от Стефка Оникян. Тя ще се проведе в Драматичен театър „Никола Вапцаров” от 19.30 часа. На сцената ще излязат Васил Петров и Лъчезар Кацарски и Биг Бенд- Благоевград с репертоара на Франк Синатра, тъй като 2015 г. е посветена на 100- годишнината от рождението на изпълнителя.

Директор Дирекция „Хуманитарни дейности” в Община Благоевград Христина Шопова бе категорична, че фестивалът не е заместител или алтернатива на предишното издание на „Джаз” фестивала. „Блус и Джаз” фестивалът е със съвършено нов формат и няма аналог в България. Благоевград е първият град, който организира такъв формат”, каза Христина Шопова.