Благоевград
Благоевград / Снимка: Община Благоевград
С първа копка бе положено началото на обновяване и изграждане на триетажна постройка по проект „Инвестиции за подобряване качеството на образователната среда в Благоевградската професионална гимназия“.

Проектът е на стойност около 1 400 000 лв. "Това е надграждане на постигнатото до този момент - санирахме сградата, покривът е нов, като в самият проект е включено и газифициране на сградата, с което целим да осигурим комфортни условия и за учители, и за ученици. Вярвам, че професионалното обучение възвърне своите позициите", заяви кметът Атанас Камбитов.

Официално бе открита новата академична година в Югозападния университет

С реализирането на проект „Инвестиции в подобряване качеството на образователната среда в Благоевградска професионална гимназия“ учениците ще имат достъп до модернизирана материална база със специализирани кабинети, лаборатории, изцяло оборудван физкултурен салон. Работилницата по „Автомобилна мехатроника“ ще бъде оборудвана с професионални машини и диагностични уреди, които са от изключителна необходимост за практическата подготовка на гимназистите и реализацията им на пазара на труда. Кметът Камбитов заяви, че в Инвестиционната програма за следващата година ще бъде заложено обновяване на спортната площадка в учебното заведение.

Възможностите за обучение, които ще предостави училищната база, ще привлекат нови ученици, ще създадат по-добра работна среда и ще изведат Благоевградска професионална гимназия сред водещите гимназии в региона.