Започна асфалтирането на улиците ”Места” и “Иван Чамишки” в кв. Грамада
Започна асфалтирането на улиците ”Места” и “Иван Чамишки” в кв. Грамада / netinfo

Днес започна полагането на асфалта на улиците ”Места” и “Иван Чамишки” в благоевградския квартал "Грамада", съобщиха от общинска администрация. Вече са завършени улиците “Люляк”, “Осогово”, “Мир” и “Антон Страшимиров”.

Асфалтирани са също участъците между улиците “Зеленка” и “Иван Гарванов”, “Евтим Драганов”, “Осогово” и “Места”, както и отсечката от ул. “Кузман Шапкарев” между ул. “Места” и ул. “Люляк”.

Подготвят се за асфалтиране улиците “Искър”, “Демокрация” и “Обел”. След това започва работа по улиците “Климент Охридски”, “Иван Гарванов”, “Победа” и “Дунав”.

Строително-ремонтните дейности в кв. "Старо Струмско" и кв. "Грамада" се изпълняват по утвърдения график и ще завършат в обявения срок - 8.11.2009 г., уверяват от кметството. 

В квартал „Старо Струмско” са преасфалтирани 7 от 8-те разкопани улици поради реконструкцията и подмяната на ВиК инфраструктурата. Готови са улиците “Освобождение”, “Солунските атентатори”, “Панайот Волов”, “Райко Жинзифов”, „Прогрес”, „Любен Каравелов” и „Радецки”. От утре започва асфалтирането на ул. “Гемеджиите”.

С това ще приключат основните дейности за двата квартала, предвидени в проекта, който община Благоевград изпълнява по ОП “Околна среда” - „Изграждане на нови и реконструкция на съществуващи водопроводни и канализационни мрежи в кварталите Струмско, Грамада, Баларбаши и IV микрорайон”.

Стойността на извършените строително–ремонтни дейности в кв. "Грамада" е 7 151 434 лв. Подменена е изцяло инфраструктурата на квартала - канализационна мрежа с дължина 6 997 м. и водопроводна мрежа с дължина 8 936 м., която не бе реконструирана и подменяна повече от 55 години.

Паралелно със строителните дейности по проекта в целия квартал бе изградена мрежата за газоснабдяване.

В квартал „Старо Струмско”, където състоянието на мрежите бе същото като в квартал „Грамада”, е подменена и реконструирана цялата ВиК инфраструктура - водопроводна (5 842 м) и канализационна (5 726 м) мрежа.

В момента се изгражда помпена станция за отпадни води, които да бъдат отвеждани до пречиствателната станция. Общата стойност на строително-ремонтните дейности е 2 492 727 лв.