Запечатват в кадър забележителности в Пиринско
Запечатват в кадър забележителности в Пиринско / Дарик Благоевград, Любима Калпачка

Фотоконкурс под надслов  "Моето любимо място" организира младежката организация на партия "Вяра, морал, родолюбие-Национален идеал за едниство" в Петрич.

Идеята на младите воеводи е чрез снимки да бъдат показани неповторими и красиви забележителности от Благоевградска област и страната, обявиха на пресконференция областният секретар на ВМРО-НИЕ Велик Гогов и новоизбраният председател на младежката структура Борислава Малечкова.

Заключителният етап на конкурса е в края на месец януари 2011 година. Отличените фотографии ще бъдат изложени в залата на читалище „Братя Миладинови” в южния град. "Имаме намерение този конкурс да стане ежегоден, не само в Петрич, но и други региони на страната ни", каза председателят на младежката организация Борислава Малечкова. В края на следващата година наградените снимки от всички регионални прояви ще бъдат събрани в обща изложба в София.

В началото на годината организацията на ВМРО-НИЕ  в Петрич подпомогна създаването на изложба с архивни снимки от миналото на града, която  вече е част от експозицията в градския  музей.