Запечатаха асансьора в Областна администрация
Запечатаха асансьора в Областна администрация / netinfo

Областна администрация Благоевград се присъедини днес към първия европейски Ден без асансьори. Областният управител Бисер Михайлов символично  запeчата асансьора и подкани всички служители да използват стълбите.

Денят без асансьори е част от Европейската седмица на спорта, а негови организатори са Международната асоциация за спорт и култура и българският партньор – сдружение „BG Бъди активен“.

Всички активности по време на Деня без асансьори са  доброволни, а достъпът до асансьора е гарантиран за хора с увреждания, намалена подвижност и заболявания, както и за тези, които не желаят да участват.

Ден без асансьори е част от кампанията NowWeMOVE, промотираща физическата активност, а основната му цел е да фокусира общественото внимание върху важността на физическата активност и да демонстрира колко лесно може да бъдем физически активни дори и на работното място.

Областна администрация Благоевград се присъедини към инициативата и покани своите посетители да използват стълбите, защото това помага за добрия външен вид и предпазва от негативните последствия, които заседяването има върху здравето.