Западни университети с интерес към благоевградските ученици
Западни университети с интерес към благоевградските ученици / netinfo
Представители на 3 чуждестранни университета са проявили интерес към лични срещи с благоевградски ученици. Това съобщиха организаторите на проекта “Световно образование”, който за 6-а поредна година ще събере представители на 27 водещи учебни заведения на 10 и 11 ноември в рамките на есенното изложение в столичния хотел "Хилтън".

датският университет VIA University College, European University и холандският CHN. Пръв за среща с местни кандидати в началото на тази седмица пристигна холандският държавен университет CHN, специализиран в подготовката на кадри за туристическата индустрия. На местните ученици той предложи пет бакалавърски програми в кампусите на учебното заведение в Холандия, Южна Африка, Катар и Тайланд.

След успешната визита на CHN, идния понеделник градът ще посетят представителите на VIA University College, а в четвъртък – на European University. Датският VIA миналата година се представи за първи път в България и вече обучава 35 български студента.

European University пък предоставят стипендия в размер на 30% от таксата за обучение специално за български студенти, заради постигнати отлични резултати в обучението от наши сънародници.

Срещите ще се проведат в кино „Синемакс” на 12 ноември от 18.00 ч. и през целия ден на 15 ноември в офиса на Интеграл – организатор и домакин на проекта.

По време на тях местните ученици ще имат възможност лично да се срещнат с представителите на университетите, както и да подадат документи, без да плащат таксата за кандидатстване.