Янко Янков
Янко Янков / Снимка: Община Благоевград
Заместник-кметът по строителство и сигурност в община Благоевград инж. Янко Янков подаде оставка, която бе приета от кмета д-р Атанас Камбитов. Причините, посочени от инж. Янков в документа, са лични. Оставката е в сила от 12 юни 2017 г.

Янко Янков бе назначен в Общинската администрация във втория мандат на кмета Атанас Камбитов. По професия е инженер, родом е от Пловдив. Работил е в държавната администрация 5 години – Изпълнителна агенция „Пътища”, а след това в Министерството на регионалното развитие. Работил е в няколко големи строителни фирми, както и в дружества, занимаващи се с технически надзор.

Преди дни благоевградска медия публикува материал за това, че част от договорите за обследване на жилищните блокове, определени за саниране в областния център, са направени от фирма на Янко Янков.

Миналата седмица народният представител от БСП Николай Бошкилов постави на парламентарен контрол редица въпроси, свързани със санирането в областния град. Той заяви, че националната програма за енергийна ефективност в Благоевград е опорочена, имало корупционни практики и лошо изпълнение.

Днес пък над 20 строителни фирми излязоха с нарочна декларация в защита на санирането. Те опровергаха думите на депутата от БСП и заявиха, че контролът и изпълнението на строителните дейности по санирането в Благоевград са на ниво.