/ /iStock/Getty Images
Заместник-директор на училище в Сандански пострада, докато се опитва да разтърве ученици, съобщиха от полицията. 

От там уточняват, че около 10:20 часа вчера на тел. 112 е получен сигнал за физическа саморазправа между ученици в учебното заведение. 

Полицейските служители установили, че участници в инцидента са четирима непълнолетни младежи, като в опит да прекрати сбиването е блъсната и паднала на земята земестник-директорката на училището, която е получила охлузване на крака.

Директорът на Четвърто основно училище "Св. св. Козма и Дамян" Борислав Иванов каза за БТА, че учениците, участвали в сбиването, са от друго училище, което се помещава в същата сграда. "Двете училища се намират в една и съща сграда от години. Участвалите в сбиването деца са възпитаници на Професионалната техническа гимназия", поясни Борислав Иванов.

Бой между тийнейджърки: Осмокласничка е скубана и ритана по главата от своя съученичка

Той допълни, че саморазправата между четиримата непълнолетни е станала в заведение до сградата на учебното заведение."Имаме охрана и дежурни учители. Не е възможно да се стигне до побой в самата сграда на училището", допълни директорът. Според него "агресия има във всяко българско училище". По думите му подобно сбиване може да стане навсякъде. Според Борислав Иванов основната причина за агресията сред учениците се дължи на проблеми в семейството. 

Директорът на Професионалната техническа гимназия в Сандански не беше открит за коментар. 

Работата по случая продължава, добавиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР-Благоевград.


Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня