Залесиха поречието на Глазне
Залесиха поречието на Глазне / Пресцентър

Жителите и гостите на Банско се радват на десетки дръвчета, залесени по поречието на река Глазне.

Млади фиданки красят и цялата крайречна улица „Иконом Чучулайн”.

Още миналата година пространствата около реката бяха изравнени и засети с трева. Перфектното оформяне с цяла линия от липа и ясен допринася за красивия пейзаж. Дървесните видове са избрани специално заради тяхната симетричност.

Остава само голямото предимство, любителите на природата да могат да се възползват от сянката на дърветата през летните горещини и да се наслаждават на спокойни разходки по поречието на Глазне. По този начин зелените системи правят града още по-приветлив и създават една по-здравословна градска среда.

Амбициозният екип на отдел „Озеленяване” чрез изградената наскоро автоматична поливна система се грижи усърдно за поддържането на зелените площи и преобразява града постепенно и с много талант.

Възстановяването и разширяването на зелените системи в Банско са една важна част от управленската програма на кмета Георги Икономов и неговия екип, която се изпълнява с успех.

Всичко това показва стремеж и воля Банско да върне своята красота и неподражаема атмосфера не само за неговите гости, но и за хората, които населяват това уникално късче българска земя.