Зала „Пейо Яворов” е с модерна визия и ново озвучаване
Зала „Пейо Яворов” е с модерна визия и ново озвучаване / netinfo

Една от най- големите зали за културни прояви в Благоевград – „Пейо Яворов” е изцяло обновена и модернизирана след повече от 30 години.

Зала Пейо Яворов е с модерна визия и ново озвучаване
netinfo

За по- малко от месец залата е ремонтирана и преоборудвана. Строително- монтажните дейности приключиха, поставени са апаратура и ново осветление.. На входа на зала „Пейо Яворов” е символа на Пиринския край- Ансамбъл „Пирин”.

Новият надпис на ансамбъла за пръв път от години „ сияе” ярко над залата. В рамките на ремонтните дейности са поставени и нов паркет, нова облицовка на стените и нови завеси.

Ложата за гости също е ремонтирана, а седалките са претапицирани, поясняват от общинска администрация.  Зала „Пейо Яворов” събира хиляди зрители на едни от най- големите концерти в Югозападна България.

Озвучаването на залата, което бе заложено в Бюджет 2015 е в размер на 70 хиляди лева, а основният ремонт възлиза на 80 хиляди лева.

Намерението на кметския екип е първите пролетни концерти в Благоевград да бъдат именно в зала „Пейо Яворов” и тя да се превърне в място, което да събира на една сцена изпълнители не само от Благоевград и региона, но и от съседни държави.