/ Община Банско
В навечерието на най-хубавите празници жителите на Благоевградска област се обединяват, за да помогнат на 8-годишния Мартин Даутев, който страда от детска церебрална парализа.

В Банско и региона хората с добри сърца успяха да съберат 50 000 евро, които бяха необходими за първия курс на лечение, но са необходими още 55 000 евро за втори курс на лечение. Средствата са непосилни за майката Йорданка Слаева, която е самотна и сама се грижи за детето си.

Въпреки трудностите жената не се отказва и се бори за един по- добър живот за сина си. В момента двамата са в рехабилитационен център „Рибем"- Истанбул, Турция, където Марти се лекува от най- добрите специалисти в южната ни съседка. Лекарите дават огромни шансове за подобряването на малкия боец.

Каузата за лечението му обедини стотици хора от региона. Самодейци от Банско и Разлог организираха концерти, ученици направиха поредица от  благотворителни базари и други мероприятия и успяха да съберат необходимите средства за първия курс.

За вторият обаче, който е с продължителност 7 месеца и ще започне от първи февруари са необходими допълнително 55 хил. евро. Срокът е кратък, а лечението наложително. За да успеят да се съберат необходимите средства в градовете Благоевград, Сандански, Петрич, Симитли, Гоце Делчев ще бъдат поставени кутии за дарения, където всеки може да помогне за благородната кауза.

Средства могат да бъдат дарявани и на:

• Банкова Сметка:
BG89FINV915010BGN0J1GW
/Първа инвестиционна банка/
ЙОРДАНКА РОСЕНОВА СЛАЕВА
• PayPal: paypal.me/dani8510
• Хелп Карма: helpkarma.com/help/sysblufw7
• DMS на номер 17 777 с текст DMS MARTIN