Задържаха ресторантьора Младен Пасков за финансова афера
Задържаха ресторантьора Младен Пасков за финансова афера / Дарик - Благоевград, Любима Калпачка

Известният благоевградски ресторантьор Младен Пасков, който е брат на председателя на хотелиерите в Сандански - Илия Пасков, е задържан от служители в НС "Борба с организираната престъпност", научи Дарик.

Младен Пасков е арестуван изненадващо късно вчера. В операцията по залавянето му са участвали, столични, пловдивски и благоевградски антимафиоти. По непотвърдени от полицията в Благоевград данни, Пасков е замесен във финансова афера, свързана с ползване и разпространение на фалшиви бандероли.

Източници на Дарик съобщиха, че в следствения арест е попаднал и Владо Донков - Кучето, също известен в Пиринско предприемач и собственик на питейни заведения.

Арестът на двамата ресторантьори е поискан от полицаите в Пловдив. Там в момента работят по повдигане на обвинение срещу Младен Пасков и Владо Донков за участието им в организирана престъпна група. С прокурорско постановление двамата остават в ареста за 72 часа в пловдивската дирекция на МВР. В петък ще се гледа мярката им за неотклонение “задържане под стража”.

От Областната полицейска дирекция в Благоевград към този момент отказват коментар относно арестите на двамата бизнесмени.