Задържаха приятелка на въоръжения грабител в Петрич
Задържаха приятелка на въоръжения грабител в Петрич / Дарик - Благоевград, Любима Калпачка

В ареста на полицията е задържана 29-годишна жена, приятелка на Константин Петров, който в неделя извърши въоръжен обир в сарафското бюро на Петър Околски в Петрич. Кирилка Т. е съпричастна към грабежа, съобщиха от Областната полицейска дирекция в Благоевград.

Кирилка е арестувана по време на процесуално-следствените действия във връзка с обира в обменното бюро. В дома й в на улица "Синаница" в Сандански полицейските служители са открили късно снощи 80 грама амфетамини. Срещу нея е образувано дело за държане на наркотични вещества. Грабителят Константин Петров е пребивавал от известно време на същия адрес в Сандански, съобщиха източници на Дарик.

Предстоят още арести на лица, съпричастни с въоръжения грабеж в Петрич, казаха от полицията. Към този момент е установено, че от офиса на Петър Околски са задигнати неуспешно 300 000 лева и златни накити.

Минути след обира в центъра на Петрич бяха задържани двамата извършители Константин Петров и гръцкият гражданин Димитриус Пидурас. Димитриус катастрофира с мотора си след бягството от местопрестъплението с чувалчето с пари. Той е настанен в благоевградската болница с контузни рани в областта на главата.

"Днес сарафското ми бюро работи. Всичко е нормално, полицията ми върна неуспешно задигнатите 300 000 лева", каза бизнесменът Петър Околски, но отказа да коментира подробности по случая. Околски е шурей на бившия шеф на НСБОП от бизкото минало Тихомир Стойчев.