Задържаха Македонеца за убийство в столицата
Задържаха Македонеца за убийство в столицата / Дарик-Благоевград, Любима Калпачка, архив

Арестуваха 51-годишен мъж от благоевградското село Бучино.

Известният с прякора Македонеца, е задържан от столични полицаи. Той е уличен в убийство, извършено около празниците по Нова година, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Рано сутринта на 18 март 47- годишна жена заявила в полицията, че в къща на ул. „Цар Симеон” има заровено тяло на мъж, убит от човек с прякор „Македонеца”. Тя познавала и двамата и уточнила, че водели скитнически начин на живот.

След предприетите действия по разследването служители на Пето районно управление задържали Р.З. - Македонеца. На адреса на ул. „Цар Симеон” бил извършен оглед, при който, в бетонна шахта в приземния етаж било открито заровеното тяло.

По случая било образувано досъдебно производство. След проведено разследване столичните полицаи установили, че в дните около Нова година, след употреба на алкохол, Македонеца нанесъл побой, удушил и заровил 42-годишния мъж от София.

Материалите по случая били докладвани в Софийска градска прокуратура, където на Р.З. било повдигнато обвинение по чл.115 НК. като с постановление на софийски градски съд му била наложена мярка за неотклонение „задържане под стража”.