Забраняват паркирането на камиони в Благоевград
Забраняват паркирането на камиони в Благоевград / netinfo
Предложение за учредяване на нова общинска фирма “Паркинги и гаражи” ще бъде внесено в ОбС – Благоевград до края на седмицата, съобщи на пресконференция кметът на общината Костадин Паскалев.

Новата структура ще отговаря за събирането на такси в централна градска част и обособените четири паркинга извън града.

Контролно звено ще следи за правилното паркиране и събиране на дължимите суми. Ще бъдат предприети и стъпки за ограничаване паркирането в района на държавната автогара и пазара.

До края на месеца Синята зона ще бъде факт в Благоевград, ако получи одобрението на местния парламент.

От месец май ще бъде забранено и паркирането на тежкотоварни автомобили в района на града. Дотогава обаче трябва да бъдат обособени паркингите извън градската зона.

"За контрола по изпълнението на заповедта ще разчитаме и на гражданите, които да ни сигнализират за нередности", каза още Костадин Паскалев.

До дни в ОбС – Благоевград ще бъде внесена и Наредба за рекламната дейност на територията на общината. "През миналата година приходите в общинския бюджет от рекламна дейност бяха около 50 000 лв. Ако Наредбата получи одобрението на местните парламентаристи, до края на годината ще увеличим приходите от реклама поне три пъти", смята Паскалев.