Забраната за пушене отпада преди зимата
Забраната за пушене отпада преди зимата / Дарик-Благоевград, Любима Калпачка, архив

Отпадането на тоталната забрана за тютюнопушене на обществени места трябва да бъде факт преди зимата. Това коментира заместник-председателят на ПГ на Коалиция за България и депутат от Благоевград Спас Панчев.

По думите му през ноември съответните законови изменения вече би трябвало да бъдат приети.

Панчев каза, че вече има готови промени в Закона за здравето и от "Атака", и от Коалиция за България. Предстои да обсъдим в парламентарната група и да внесем нашия проект, добави депутатът от левицата. По думите му би трябвало вече този въпрос да се реши, защото идва зима.

Идеята е в големите заведения за хранене да може да се пуши в обособените помещения с вентилация, обясни Панчев. Това е нещо като връщане на стария режим, който даваше възможност да се пуши в по-големи ресторанти с изградени зали за пушачи и непушачи, уточни той.

От левицата предлагат още в нощните заведения, барове и казина да се разрешава пушенето след 22.00 часа.

На нас ни се иска да отговорим на обещанието, което сме дали, че ще променим тази част от закона, да отговорим и на ресторантьорите, каза заместник-председателят на ПГ на Коалиция за България. Вече е студено и хората не могат да се хранят навън, където могат и да пушат, коментира Панчев.