ЮЗУ спечели проект по програма Сократ за 140 000 евро
ЮЗУ спечели проект по програма Сократ за 140 000 евро / netinfo
Проект за 138 135 евро спечели Югозападният университет по програма "Сократ". Целта на проекта, който е с продължителност две години, е да свърже европейската дискусия, относно европейската квалификационна рамка и Болонския процес, с националните и институционалните нива във висшето образование.

Основен координатор е Дунавският университет в гр. Кремс, Австрия. Ръководител от българска страна е преподавателят по философия в ЮЗУ “Неофит Рилски” д-р Георги Апостолов.

Партниращи страни са още два австрийски университета, университетът в Олденбург, Германия, Политехническият университет във Валернсия, Испания, университетът “Св. Ищван”, Унгария, както и образователните министерства на Австрия, България, Германия, Испания и Унгария, уточниха от Ректората на ЮЗУ.

Резултатите от проекта ще бъдат използвани, за да се насърчи ориентацията към компетенции и изходни учебни резултати в европейското висше образование.

ЮЗУ “Неофит Рилски” е първият български университет с проект в подкрепа на разработването на национална квалификационна рамка за европейското пространство за висше образование, подчерта ректорът на университета доц. Илия Гюдженов.