ЮЗУ ще подготвя кадри за акушерки и медицински сестри
ЮЗУ ще подготвя кадри за акушерки и медицински сестри / снимка: Дарик-Благоевград, Десислава Янкулова
ЮЗУ ще подготя кадри за акушерки и медицински сестри
59843
ЮЗУ ще подготя кадри за акушерки и медицински сестри
  • ЮЗУ ще подготя кадри за акушерки и медицински сестри

Факултетът за обществено здраве и спорт в ЮЗУ "Неофит Рилски" в Благоевград да се преименува на Факултет за обществено здраве и здравни грижи  е амбицията на ректора  на университета проф. Иван Мирчев.

Идеята е във висшето учебно заведение студенти да се обучават за бъдещи медицински сестри и акушерки, от каквито професии регионът изпитва глад. На декана на Факултета проф. Стоян Иванов е възложена нелеката задача да окомплектова преподавателския състав, който да подготвя кадрите.

Тежката дума трябва да каже обаче Националната агенция за оценяване и акредитация. Ако проектът бъде одобрен и получи положителна оценка от всички министерства той трябва да влезе за разглеждане от МС. Ректорът изрази надежда, че начинанието ще пожъне успех.

"Лично аз не виждам как това по-рано от 2 години ще се сбъдне, но смятам, че няма да има смущения по трасето. Процедурта по съглусуване е доста тромава", подчерта той.

Със собствени средства ЮЗУ "Неофит Рилски" ще санира Учебен корпус I -ремонтните дейности ще започнат в началото на 2013 г., обяви още проф. Мирчев.

Ректорът  допълни, че тази година коледните бонуси не са на калпак -допълнително материално стимулиране са получили преподаватели и служители за свършена работа.

Чуйте още от проф. Иван Мирчев в прикачения звуков файл