ЮЗУ e домакин на престижен курс на обучение
ЮЗУ e домакин на престижен курс на обучение / netinfo

ЮЗУ "Неофит Рилски" е домакин на еднодневен курс на обучение по програмата TrainMiC®, разработена от Обединения Изследователски Център към Европейската комисия.

Курсът стартира в 9.30 ч. в Заседателната зала (114) на учебен корпус 1. Ректорът проф. д.н. Иван Мирчев ще открие престижния курс на обучение, поясняват от пресцентъра на учебното заведение.

TrainMiC® е европейска програма за продължаващо обучение по въпроси, свързани с метрологичните аспекти на аналитичната химия.

Целта е да съдейства за подобряване на качеството на аналитичните резултати чрез осъществяване на хармонизирано обучение в областта на метрологията и обмяна на ресурси (материали, методи за обучение). Координацията на тази дейност се осъществява от Обединения Изследователски Център към Европейската комисия.

Курсовете се провеждат в много европейски страни от национални екипи от оторизирани лектори. Съдържанието на курса е хармонизирано чрез обединените усилия на международен екип от европейски  експерти.

Материалите са преведени на 14 различни езика. Обучаващите екипи използват презентации и учебни материали за теоретично обучение по метрология в химията в съответствие с изискванията на международни стандарти и и ръководства.

В рамките на обучението се дискутират реални примери от аналитичната практика. Курсовете са ориентирани към широк кръг настоящи и бъдещи специалисти, работещи в аналитични, изследователски и контролни лаборатории,  преподаватели, акредитационни институции и др.  Програмата се реализира под контрола на система за качеството и е сертифицирана по ISO - 9001.