ЮЗУ  домакин на Национална научна конференция по логопедия
ЮЗУ домакин на Национална научна конференция по логопедия / снимка: Дарик - Благоевград

Националната научна конференция на тема “Гласови нарушения” стартира в събота от 9.00 часа часа в Университетски център "Бачиново", съобщават от пресцентъра на ЮЗУ "Неофит Рилски". Събитието се организира от Катедрата по логопедия при Факултета за обществено здраве и спорт, в партньорство с Националното сдружение на логопедите в България.

В дискусиите на форума, който се организира по случай 6 април – Европейски ден на логопедията, ще вземат участие водещи учени от университетите в България, където се изучава специалност Логопедия, както и от различни центрове и звена. Ще бъдат дискутирани такива проблеми в областта на логопедията, като стандартите на обучение ши диагностиката, някои нови практики и възможности за терапия при гласовите нарушения и др. Конференцията се предхожда от Общото  събрание на Националното сдружение на логопедите в България, което се открива утре от 9.00 часа часа също в Университетски център Бачиново.

Освен отчет на председателя на НСЛБ и на различните комисии, Общото събрание ще приеме някои важни документи за бъдещата дейност на дружеството: стандарти в логопедията, критерии за превенция, диагностика и терапия на комуникативните нарушения, регистър на издадените дипломи на практикуващи логопеди и др.