Югозападното горско предприятие с нов шеф
Югозападното горско предприятие с нов шеф / Дарик Благоевград, Любима Калпачка

Югозападното държавно горско предприятие в Благоевград е с нов директор, научи Дарик.

Светослав Георгиев Петров, горски директор в Пирдоп, наследи на поста уволнения преди месец Александър Йолев. Заповедта за назначение на Петров е подписана от земеделския министър Мирослав Найденов.

Светослав Петров е най-добре представилият се в конкурса за директор на Югозападното горско предприятие, обявен веднага след свалянето на Йолев. Служители във ведомството коментираха, че той е педант в работата и ще се справи с патовата ситуация в благоевградската горска централа.

Ексдиректорът Александър Йолев бе детрониран на 26 март от министър Мирослав Найденов. Топли връзки с хора от БСП и ДПС, уреждане на партийни фирми с обществени поръчки и безпринципно кадруване, бяха част от отправяните обвиненията срещу директора Йолев.

За свалянето на горския шеф настояваха от месеци 8 от 14-те структури на ГЕРБ в Благоевградско, чрез мотивирани декларации, адресирани до Изпълнителната комисия на управляващата партия, в лицето на Костадин Хаджигаев.

Срещу Йолев най-яростно се изправиха партийнтите централи на ГЕРБ в Петрич, Благоевград, Разлог, Гърмен, Хаджидимово и Кресна.